Rastgård på skuggsidan

Det är VARMT i världen just nu och ingen som inte går klädd i päls kan förstå hur väldigt jobbigt vi fyrbeningar har det!
Att ligga still i skuggan är liksom det enda man riktigt rår med.
11juni

Men Matte fattade tydligen nånting, för idag byggde hon en rastgård på baksidan av kolonistugan. Där är det  norrläge och oftast lite svalare.
(Nej det är ingen hönsgård, fastän det kanske mest ser ut som en sån!)

Hon brukar låsa in oss i stugan när hon själv går till sitt jobb efter lunch och då kan vi ligga på verandan och åtminstone andas frisk luft tills hon kommer tillbaka. Det är bättre än i museets förråd, för där uppe är det oisolerat plåttak och därför glödhett så här dags på året. Men när solen lyser på stugan är det inte så svalt där heller, så nu har vi fått en egen ”dörr”, där vi själva kan gå ut och svalka av oss vid behov. Vi kan antingen ligga i buren (skydd för flugor!), under verandan eller i gräset.

Fast vi måste erkänna att vi var ganska så tveksamma först. Göra hål i verandaräcket – vilket underligt tvåbeningspåfund!
Där har ju aldrig funnit ett hål förut. Törs man gå igenom det? Tänk om man fastnar på mitten.
Kunde hon inte ha gjort ett ordentligt hål, med trappsteg till, när hon ändå höll på? (Undrar Tumle förtrytsamt)


Men nejdå, här gäller det att hålla sig slank och inte äta för mycket honing, annars löper man allvarlig risk att råka lika illa ut som Nalle Puh när han var hos Kanin.

4 kommentarer

 1. Caroline said,

  12 juni, 2007 den 09:10

  Åh vad omtänksamt av dig att bygga en rastgård till hundarna. De är dig nog väldigt tacksamma!Min hund drar sig gärna ner i källaren nu när det är varmt. Vi två-beningar sover också nere i källaren just nu. Mycket svalare!Kikade på hundarna med pulkan efter sig. Tycker det ser så himla charmigt ut =)

  • Barbro said,

   12 juni, 2007 den 12:35

   Jag är ju tvungen att gå till jobbet, även fast jag har möjlighet att anpassa min arbetstid ganska mycket.Deras rum hemma är skållhett på förmiddagen, förrådet på jobbet ännu värre, så jag tyckte det var en god idé att låta dem vara ute vid stugan. Samtidigt måste jag ha dem instängda så att de inte hittar på något bus, typ att jaga fasaner eller smällfeta harar på området.Det är svårt detta med värme – jag hoppas att min rastgård ska fungera, för DÄR är det svalt.

 2. Maggis said,

  12 juni, 2007 den 20:47

  Så härligt för dem att kunna välja var de vill ligga.Kram på er

  • Barbro said,

   13 juni, 2007 den 14:06

   Mer än så.Absolut NÖDVÄNDIGT med en skuggig plats att dra sig tillbaka på när det är 35 grader inne i stugan!(Annars kan jag helt enkelt inte åka och jobba.)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s