Nya bilder utlagda!


Alla våra hemsidor har legat lite lågt ett tag, men nu finns det äntligen nya bilder från juni-juli i Tumles och Milles gemensamma album samt ”kolonisidan” på deras hemsida.

Länken till hemsidan ligger uppe till vänster under vinjettbilden.


Tumle ber också att få meddela att han planerar att bli far till en kull Beagle/drever-valpar nästa vår… om allt går i lås.
Tumle är ingen ungdom och både han och tiken är ”oskulder”, så det kanske inte fungerar så bra.
Men visst vore det KUL!!!

8 kommentarer

 1. Malin said,

  9 augusti, 2007 den 23:14

  Hej Barbro, jag gillar verkligen min nya Blogg, hoppas du hittar någon du gillar ifall du ”flyttar” med beaglarna. Jag har ju stulit din ide med namnet som du säkert har sett 🙂 Vad kul om Tumle blir pappa nästa år! Ha det gott// Malin & cockrarna P.s vi kommer fortsätta att titta in här då & då d.s

  • Barbro said,

   10 augusti, 2007 den 02:13

   Jag kommer tyvärr inte in på din nya blogg ikväll. Det står att servern inte kan hittas… men jag försöker igen imorgon.

 2. Maggis said,

  9 augusti, 2007 den 23:28

  Åhh tänk att få uppleva något sånt! Watson står nu dagarna i ända och glor ut genom fönstret för att se om inte de goa tikarna som luktar så gott ska gå förbi.När vi är ute på en promenad så drar han som en draghund och låter samtidigt nosen gå som en jordfräs.Lite synd är det om honom men tröttsamt när han blir så förälskad att han tar vad som bjuds..mitt ben.Voff

  • Barbro said,

   10 augusti, 2007 den 01:52

   Vi får väl se om det blir något av med Tumles valpar.Mille är mera som Watson, när hormonerna kommer i svallning duger i princip vad som helst. Fast han föredrar mina armar framför benen – får bättre grepp där.;o)

 3. 11 augusti, 2007 den 12:50

  Hallå Barbro,Som uppfödare av renrasiga Beaglar tycker jag absolut inte att du ska tillverka blandrashundar! Vad säger uppfödaren av Tumle??Jag fick en gång en sådan förfrågan – svaret mitt var NEJ!Anne

  • Barbro said,

   11 augusti, 2007 den 19:31

   Hon tycker förmodligen precis detsamma som du, men hon har inte haft mage att säga det rent ut… ännu.Personligen förstår jag inte varför.Lite nytt blod kan aldrig skada, men inom rasen är allt nytt blod redan använt i massupplaga. Tumles pappa Cosby är far till minst 120 valpar och han är inte det enda exemplet. Så vad kommer det att finnas att para med i framtiden, utom halvsyskon, kusiner, sysslingar, bryllingar och övriga nära släktingar?

 4. 13 augusti, 2007 den 12:56

  Linjeavel kan man utan större risk ägna sig åt om man kan linjerna och vet var ev sjukdomar m m ligger. Sedan finns det gener som ”ploppar” upp och dom har vi ingen aning om. Det ligger också vissa sjukdomar i rasen. Det har ju du fått erfara!! Det finns kloka uppfödare som använder nytt utländskt blod och även de som tar in nya hundar.Vad vet du om den hunden som var aktuell för Tumle? Vad är det ägaren vill uppnå med detta? Det finns otroligt mycket drevrar så varför para med en Beagle?

  • Barbro said,

   13 augusti, 2007 den 23:23

   Men uppenbarligen har uppfödarna varit väldigt dåliga på att välja ut lämpliga linjer under de senaste 20 åren, med tanke på alla nedärvda sjukdomar och defekter som har poppat upp sedan vi hade vår första beagle på 70-talet. Då var beaglen en frisk ras, men numera vet jag inte. Detta gäller givetvis inte enbart beagle utan även och ofta i mycket högre grad för andra raser.Jag vet inte så mycket om tiken än. Orsaken är att det är svårt att hitta en beagle/dreverägare som vill para med en blandis och jag är inte omöjlig. Om jag själv någon gång mer skaffar en hund får det nog bli en blandis, för jag är utless på alla diskbråck, epileptiker och mentalt defekta hundar – har haft min beskärda del!Men jag vet inte om det blir något av. Hon löper först i januari och det är osäkert om hennes ägare kommer att kunna pricka rätt dag. Förresten kanske hon hittar en hane på närmare håll innan dess.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s