Sorkjägarna slår till igen

11sep

11 kommentarer

 1. Inger said,

  11 september, 2007 den 09:56

  Vem behöver katter med sådana sorkjägare… Fick de något? Överlevde gräsmattan? Det finns ju både för- och nackdelar med hundar som gräver ut sork… I.

  • Barbro said,

   11 september, 2007 den 11:35

   Katter behövs absolut, för dessa bålda jägare är minsann inte mycket att hurra för.NEJ, det fick inget.JA, gräsmattan överlevde, fast den fick fula hål… men det var gudskelov inte MIN gräsmatta utan en av de obebyggda lotterna.Fast KUL hade de iallafall… och ormarna har tydligen gått och lagt sig i ide nu.

 2. uno said,

  11 september, 2007 den 09:59

  Smilla Katt ler överlägset. – Så gör man inte, menar hon. Man väntar, lurar och syns inte. Sen hugger man direkt. Inte gräva och föra oljud, sånt hör sorkarna nämligen. Dessutom, påstår Smilla Katt, ska man bara gräva när man gömmer skit eller kiss. Annars blir det bara jobbigt. kram

  • Barbro said,

   11 september, 2007 den 11:24

   Jag förstår mycket väl att Smilla Katt ler överlägset åt mina klumpiga killar. Smyga ljudlöst och lura ligger liksom inte för dem. Här är det pang på rödbetan. Hoppa jämfota på sorken… eller råka trampa på den med baktassen när den smitter ut ur ett annat hål.Alltså det HAR hänt att de har fångat en sork, men aldrig som de har tänkt sig utan mera (just) med baktassen.Kram på dig själv gubbe och klappa Smilla från mig!

 3. uno said,

  11 september, 2007 den 11:48

  Woff – Det var inte länge sen som Centern var ett miljöparti, ett grönt parti. Och att dom gick till val på det. Men det var innan Maud Bäver var partiledare… PS Smilla fångade en trollslända på det vanliga smyga coh vänta sättet. Inte ett gräv.

 4. Barbro said,

  11 september, 2007 den 13:25

  Nu är det väl inte SÅÅÅ vanligt att trollsländor behöver grävas efter, men ändå…;o)Finns inga gröna partier längre. Ett grönt parti som vore värt namnet skulle bli tvunget att vidta så förskräckligt drastiska åtgärder. Som tex att stoppa privatbilismen.Folk blir vansinniga om dom inte får köra bil och bilen är största miljöboven, åtiminstone den största som vi gräsrötter direkt kan påverka i vårt dagliga liv.

 5. Saffra said,

  11 september, 2007 den 22:28

  En sorkjakt sammanställd i bubblor!Kan det bli bättre??!! :)Kul!!Hihi, det finns lite riv och bus i de sömniga lorderna iaf. ;D

 6. Barbro said,

  12 september, 2007 den 08:27

  Åja, det är bara den äldre som är lite trög. Den yngre är det nästan för mycket fart på istället. Fast igår gick han på övervarv, råkade ut för ett antal missöden (som att nästan få cykeln över sig, bli kvar i bottenplan när matte och Tumle åkte upp med hissen och att irritera matte så hon blev arg och vrålade åt honom). Detta ledde till att han så småningom la upp hela dagens matranson i en stor hög mitt utanför porten. Så är det när man är ett oroligt djur. Hoppas att han inte ska få tillbaka fjolårets magkatarr!!!

 7. Saffra said,

  12 september, 2007 den 10:13

  Oj!! Kan de inte dela på energin sinsemellan? Så de får lite lagom mkt båda två? Jag trodde de liksom smög lite med sånt, eftersom de är vovvar av fin status, (enligt korten på sömniga lordar ;D) som inte vill bli störa för mkt. (som tex när matte tar fram kameran)Att de vill ha lugn och ro, när de ligger och vaktar deras domäner.;D

  • Barbro said,

   12 september, 2007 den 10:21

   Äh, nu måste jag logga in på den här bloggen istället:Mille har damp… eller nåt motsvarande för hundar. Jag tror att det kan bero på att en av valparna före honom var död och satt fast, så att de var tvungna att åka iväg till djursjukhuset med den födande tiken. Det blev alltså ett ganska långt uppehåll vilket KAN ha givit honom lite syrebrist, en lättare hjärnskada. OBS jag VET inte att det är så, men det är en teori. Han har ju även EP, som KAN ha initierats vid förlossningen, fastän han inte fick något anfall förrän i 2 årsåldern.Mille är hur som helst en MYCKET känsligare hund än Tumle. Ibland är det väldigt små saker som kan få honom helt ur balans. Nu har vi även löptikar i området, bla hans faster Bella, så jag befarar att han håller på att ”ladda” till ett EP-anfall.

 8. Saffra said,

  12 september, 2007 den 14:08

  Okej, så det blir en del att hålla koll på med andra ord? Bra att de har en kolinott att vara på, och ett ”sorkfält” att jaga på. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s