Valborgsmässoafton 2009/ En riktig BeagleBildBlogg

Den fruktade operationsdagen inleddes med en skön promenad i lite kyligt men härligt friskt vårväder.
Tumle var glad och tillfreds med sitt liv, trots att han inte fick någon frukost… men mattar har ju sina idéer och beaglar är vana att lida.
Bättre lycka en annan dag!

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Matte var beredd på att det här mycket väl kunde vara den sista bilden av Tumle.
op-dagen

Nu blev det lyckligtvis inte så illa.
Däremot blev det den sista bilden av Tumle MED knöl på armbågen.

Här är den nybyggda Djurkliniken (öppnad för bara fyra veckor sedan), där Matte ÖVERGAV Tumle klockan kvart över åtta imorse!!!

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sedan vidtog en lång, vidrig väntan.
Avhämtning fick ske mellan två och fyra på eftermiddagen, men OM det blev problem skulle man ringa på mobilen.
För Matte kändes det som att gå med en osäkrad handgranat i fickan…
men den ringde aldrig.

Mille på ensam promenad. Han såg lite fundersam ut och kunde nog inte riktigt förstå varför storebror inte var med.

mille2

Så äntligen blev det dags att åka och hämta den lille filuren.
Bästa tänkbara nyheter!!!
Tvärtemot alla farhågor var knölen bara ett lipiom, alltså en godartad fettböld och Tumle var MYCKET beslutsam. Han gick direkt ut till bilen och hoppade in, för nu skulle han HEM.
Väl hemma åt han sin middag och sedan klättrade han med viss möda upp i sin älskade stol.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Trött efter sina upplevelser, men hemma och i säkerhet!

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Fast Mille fick en snedtändning av blodlukten och blev helt knäpp. Han ville para sig med brorsan och när han inte fick det satt han på golvet med tungan till knäna och bara flåsade av upphetsning.
Okej, bilden är suddig därför att Matte har skakat med kameran, men desto bättre skildrar den Milles totala förvirring vid hemkomsten.

op-dagen2

Kopplad vid elementet!
Så kan det gå om man inte har vett nog att uppföra sig som en hund.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

12 kommentarer

 1. Malou & co said,

  30 april, 2009 den 17:57

  Yipee (hur de nu fan stavas) Prinskorven är hemma. Våra böner has besinnats. (Blir alltid religös vid sånna här tillfällen)Jag är så glad för eran skull. Skönt att det inte var något att oroa sig för. Men lilla Mille borde akta sig så han inte får smisk på rumpen av Matte, fniss.Jättekramar från oss

  • Barbro said,

   30 april, 2009 den 20:55

   Lilla Mille fick så småningom tratt om huvudet… och det har han fortfarande, för han kan inte hålla tassarna borta från brorsan. det har totalt slagit slit i den lilla nöthjärnan.OBS detta var något som veterinären sa på skämt när vi bokade tiden. ”Om inte du låter bli honom så får DU tratt”, sa hon… och nu har han det.Hoppas att han har lugnat sig så att jag kan ta av den imorgon bitti!Jättekramar tillbaks!

 2. Marilyn M said,

  30 april, 2009 den 17:58

  Åhhh, vad skönt att allt gått bra!!! läste ditt förra inlägg, blev lite bekymrad här.Tänk, det där läker ihop på nolltid och sedan är det full fart på Tumle-sötisen igen! *L*Stooor KRAM till duktige Tumle! jaja, lillbrorsan får en med. 🙂

  • Barbro said,

   30 april, 2009 den 20:49

   Hoppas att det ska gå så, så att han inte får infektion i det och det blir en massa problem.Vi var ute en sväng nu på kvällen och faktum är att han gick riktigt bra… fast det ser väldigt illa skadat ut när man ser på hans stackars ben.Tumle får en kram, men brorsan får vara utan tills han har samlat ihop sig. Han var otroligt snäll hela dagen, men när han fick blodlukt i nosen slog det över för honom och han drabbades av fullkomligt kåtslag.Det brukar tyvärr ofta bli så med den lille herrn ;o)

 3. Mingla said,

  30 april, 2009 den 19:45

  Ja men fy f*n vad sköööönt….Får jag skriva så???Ååååå vad härligt.. Njut nu av dag och av varandra..kram från hela flocken

  • Barbro said,

   30 april, 2009 den 20:54

   Det får man absolut!Det tog mig ungefär 10 sekunder att fatta vad hon hade sagt, men när det verkligen sjönk och jag insåg att det inte var cancer kände jag mig precis som jag skulle flyta ut till en stor våt fläck på golvet.Morsan sa det detsamma.Det kostade nästan 4000, men det var värt vartenda öre att få ett sådant besked!Kram tillbaks! :o)

 4. Kurran said,

  30 april, 2009 den 21:19

  *S* Vilket underbart inlägg. Tur för honom att det bara var en fettknöl och tur för matte med. Tänk om alla ”fettknölar, knölar” gick lika lätt att få bort? 🙂

  • Barbro said,

   30 april, 2009 den 21:24

   Mest tur för Matte, tror jag.Och för Morr-matte, hon var också väldigt orolig.Prinskorven själv tog det hela mycket lugnt.Kanhända att han VISSTE att det inte var någon fara.;o)

 5. Terese said,

  1 maj, 2009 den 21:05

  Jag är så glad att det gick bra!Nu ska det fortsätta vara bra för lilla Tumle, och det är nog inte lätt för brorsan just nu!

  • Barbro said,

   7 maj, 2009 den 20:23

   Jag har visst missat ett par kommentarer här… men det gör kanske inte så mycket, för du har ju redan sett och hört att det gick väldigt bra för Tumle hela veckan efter operationen.Mille lugnade också ner sig, fast det tog tid… så nu är allting normalt.

 6. Barbro Z said,

  1 maj, 2009 den 21:20

  Jag gläder mig åt att det gick bra. Men fick inte Tumle någon tratt? DET förvånar mig, som är van vid att det ”trattas” för att de själva inte kan låta bli att slicka. Hoppas att allt snart går tillbaks till vardagen igen – på alla kanter – med ärr, kärlekskranka brorsor och oroliga ”mattor” *s*

  • Barbro said,

   7 maj, 2009 den 20:26

   Tumle fick en tratt, men vi hade redan en hemma så vi lämnade den på kliniken.Sedan visade det sig att Tumle gav blanka sjutton i såret, så han har inte behövt ha den på sig.Idag är första gången jag har sett att han slickade på det och det var bara ett ”vanligt” slick, för att pälsen var lite blöt efter promenaden och måste fixas till.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s