Vuxen beagle bemöter valpteknik

Valpteknik innebär (för den som inte har upplevt den) att man till att börja med håller sig på VÄÄÄLDIGT respektfullt avstånd, medan man stirrar intensivt på saken som man vill ha.

Om inte detta hjälper (vilket det nästan aldrig gör) ålar man sig närmare… inställsamt och på magen, för att riktigt betona hur underdånig man är. Den äldre hunden blänger misstänksamt, men kan ju inte bli aggressiv mot en liten oskyldig valp.

I tredje steget sträcker man ut sig och liksom råkar nosa på grejen. Man är fortfarande liten och intar en ytterst ”låg” hållning.

Här är nosen ända framme och tungan slickar på pinnen. Tassen närmar sig också och den äldre hunden vet mycket väl vad alltsammans handlar om, men han är inte så sugen på pinnen själv – den är mest en statussymbol.

Han är snäll och vänder bort huvudet, så att valpen kan passa på att sno åt sig den åtrådda tuggsaken.

Därmed är bägge två nöjda. Valpen är begeistrad och tror att den har lurat den äldre hunden på tuggpinnen och den äldre hunden vet att det inte var så det gick till, men han har inte förlorat ett dugg i prestige, då han godvilligt lät det ske.

 

10 kommentarer

 1. Mörlin said,

  9 juni, 2009 den 12:32

  Mmmm, vilka sötnosar!!!! Underbara bilder och beskrivning av godingarna!

  • Barbro said,

   9 juni, 2009 den 12:43

   Det absolut roligaste med hundar (och djur över huvudtaget) är att sitta bredvid och studera hur de uppträder mot varandra. ;o)Fast jag glömde att nämna att nästa steg skulle ha blivit att rulla baklänges över tuggpinnen. Det skulle Lyra säkert ha gjort, om inte Mille hade låtit henne få den.Mille brukar fortfarande praktisera detta trick på sin storebror och medan Bella levde såg jag en gång Tumle försöka sig på det med henne.

 2. Mingla said,

  9 juni, 2009 den 12:46

  Hahahahaha…..Så klockrent fångat ..Jag gillar hennes ålande.. Vad snäll han är… Jag är inte så säker på att alla mina hundar hade låtit detta ske.. Men som du säger han har hedern i behåll..

  • Barbro said,

   9 juni, 2009 den 13:48

   Hon är så liten än, bara 11 veckor gammal. Vore hon 6 månader är jag inte heller säker på att beteendet hade passerat. ;o)

 3. Trollan said,

  9 juni, 2009 den 17:57

  Vilken gentleman han är som låter henne öva sådär med hans pinne :)Min stora tik blev rätt less på valpen en gång så hon satte sig sonika på henne och såg ut som att inget hade hänt 🙂

  • Barbro said,

   9 juni, 2009 den 21:50

   Han är en snäll hund och väldigt bra med valpar. Det kan man kosta på sig när man är ”lillebror” och slipper bekymra sig om sin rang.Din tik hade valpen hos sig hela tiden och det är en viss skillnad mot Mille som bara träffar henne ibland.Dessutom tror jag generellt att tikar är skarpare. I hundvärlden är det ju så att det är tikarna som bestämmer, så nåde den hanhund som inte är försiktig med en VALP!

 4. Barbro Z said,

  10 juni, 2009 den 21:12

  Underbart!

  • Barbro said,

   10 juni, 2009 den 21:32

   Jo men visst! :o)

 5. Terese said,

  12 juni, 2009 den 14:55

  Han sköter sig riktigt bra med småbruttor tycker jag!

  • Barbro said,

   12 juni, 2009 den 16:52

   Han har alltid varit bra med andra hundar, av alla åldrar, även små löjliga valpar.Synd bara att hans storebror är en sån grinig och avog stofil!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s