Om Milles farmor Julia

Jag frågade Tumles uppfödare hur det stod till med den stackars Julia, som förlorade sin bästa vän, i och med att Tumles mamma gick bort.

Julia är Milles farmor och hon och Tumles mor Linda var nästan exakt lika gamla. De var födda i olika kullar med några få dagars mellanrum och fick ett helt långt liv tillsammans, så man kan tro att när en försvinner blir det tragiskt och tomt för den kvarvarande.

Uppfödaren förklarade dock att Julia tog det oväntat bra… och när man tänker efter är det kanske inte så underligt.

Linda blev inte akut sjuk och dog – hon tacklade av kontinuerligt under en längre tid. Sådant brukar djur förstå, så för Jullan var det möjligen rentav en lättnad att hon försvann, så att hon själv slapp stressen att våndas och ständigt hålla sig nära och vara sällskap och stöd för sin ”syster”.

Visserligen är även Julia en äldre och värdig dam, men hennes linje är mera långlivad och hon är friskare och piggare och kan mycket väl tänkas hänga med i ännu ett år… eller två.

 

2 kommentarer

 1. Haggann said,

  19 juli, 2009 den 18:06

  Skönt att hon tar det bra.Annars kan till och med fiskar ”sörja”, om två fiskar går tillsammans och den ena blir sjuk så brukar den andra sitta bredvid. När fisken dött blir den ensamma fisken väldigt orolig. Så dom känner väldigt väl av förändringar i tillvaron!

  • Barbro said,

   19 juli, 2009 den 19:38

   Det hade jag ingen aning om. Jag är väldigt dåligt insatt i fiskar och deras beteende. Vem kunde till exempel tro att de har förmåga att känna oro sorg?Men alla djur är fascinerande och man lär sig nya saker om dem hela tiden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s