Om Beaglar och förpackningsåtervinning

När beaglarna har ätit sin frukost brukar de ägna några minuter åt att utforska lådan med plastsaker som ska till återvinningsstationen. Ibland finns det kvar lite klet i dem och det är alltid populärt. Rent konkret betyder det också att man inte behöver bekymra sig om att diska dem alltför ordentligt.
Hittar man ingenting gott bland plasten kan man ju fortsätta till ”kartonglådan”. Gamla gräddfilspaket och liknande är sällan något som undgår en beagles känsliga nos.

I morse kom Tumle trippande med en rödbrun kartong i munnen – en sådan där som innehåller fyra påsar pulversås. Han hejdade sig och tittade lite frågande på mig, som om han ville veta om det var okej att han tog den. Jag hade slängt den kvällen innan och knölat ned lite annat skräp i den, men jag tänkte att jag får väl plocka då, så jag sa något i stil med att ”javisst, gå och roa dig, du!”

En stund senare gick jag till hundarnas rum för att samla ihop alla småbitarna och det var då jag kände doften – det luktade mat helt otroligt… och vad var det Tumle höll på med? Hade jag glömt en såspåse kvar?!

Men det hade jag inte gjort! Det var inte den tomma kartongen som han hade lagt beslag på utan en obruten förpackning, som han hade knyckt från backen i rullbordet och var i färd med att slita isär. Som väl var hade han inte hunnit äta så mycket av pulvret, men jag har märkt att han är lite törstig idag, så troligen var det rätt salt.

 

12 kommentarer

 1. Anna said,

  9 november, 2009 den 15:09

  Du – den högra hunden är inte en beagle utan en labrador!

  • Barbro said,

   9 november, 2009 den 20:23

   Ja, det är inte första gången som han blir anklagad för det. Eller så påstår folk att han är en golden-valp… men jag VET att han är en beagle, för jag känner hans föräldrar.

 2. Anna said,

  9 november, 2009 den 20:38

  Fniss. Jag tror dig, men jag kom att tänka på en kvinna på vårt land som ville ha en valpkull efter sin schäfertik. Hon reste genom halva landet för att betäcka henne hos en premierad hane. När valparna var sex veckor tog hon med dem och tiken på en liten promenad utanför huset. Alla såg det utom hon själv – efter schäfertiken spatserade åtta stycken labradorvalpar! Dvs de var schabradorer, men hade definitivt ärvt utseendet efter pappa… ALLA såg det men uppfödaren själv vägrade inse att hennes tik varit ute på äventyr redan före betäckningen… : )

  • Barbro said,

   9 november, 2009 den 20:48

   Nej, så kan det vara när man har lagt ut en massa pengar för att få fina valpar som man kan ta bra betalt för. Och det var säkert hemskt trevliga valpar ändå. Schabradorer är inte fy skam, men jag gissar att deras ägare kanske blev en smula besvikna om de anmälde dem till utställning.Eller tog damen sitt förnuft till fånga INNAN hon sålde kullen som renrasiga schäfervalpar?Får mig förresten att fundera på vissa föräldrar och ”deras” barn, där man också väldigt tydligt kan se att någonting måste ha ”inträffat” som fadern inte har en aaaaning om. (Eller väljer att inte se) ;o)

 3. Anna said,

  9 november, 2009 den 20:52

  Ang det sista så finns det ju en del rätt roliga födelseannonser med två vita föräldrar som tillkännager ankomsten av sitt afrikanska barn, ja : )Hon blev tvungen att inse faktum till slut ja, men det satt hårt åt! Men som du säger, schabradorer är det ju trots allt rätt många som vill ha, även om priset inte blir detsamma!

  • Barbro said,

   9 november, 2009 den 21:26

   Ibland ser man direkt på bilden att ungen måste ha fått sina gener från annat håll. ;o)Och vad beträffar uppfödaren, så var det nog väl att hon gjorde så, för om det väl börjar spridas rykten så kommer de aldrig att upphöra. Jag vet inte om uppfödare är värre än oss ”vanliga”, men det finns MYCKET skitsnack i branschen och jag vet flera som inte drar sig för att gulla med sina ”kollegor” och sedan totalt ”snacka sönder” dem, så snart de har vänt ryggen till.

 4. Mingla said,

  10 november, 2009 den 08:33

  Mmm… Jag kan tro att det kanske kan gå åt lite mer vatten efter att ha kalasat på något så bra.. =))Goa är dom killarna i alla fall Ha en bra dag nu öskar vi..=)

  • Barbro said,

   10 november, 2009 den 08:39

   Han blev inte sjuk iallafall… och det var ju skönt.Önskar även er en bra dag, årstidens allmänna gråhet till trots. :o)

 5. Kurran said,

  10 november, 2009 den 23:05

  Först gör du hans dag lycklig för att sen ta tillbaks… hahaha, vad roligt det är med djur. 🙂

  • Barbro said,

   10 november, 2009 den 23:22

   Det är HÅRT att vara djur!(Tänk bara på Harry)

 6. BeBest said,

  11 november, 2009 den 10:32

  Visst är det spännande med återvinning. Jag kan säga att även katter har en viss känsla för sånt. Vacek anser att alltför mycket slängs när jag kastar det tömda köttfärstråget. Han kan hålla på hur länge som helst för att få komma åt det igen.Jag antar att beaglarna i det läget gjorde strimlor av kassen och tog fram det de ville ha medan kattskrället försöker ta sig ner i påsen.:O)

  • Barbro said,

   11 november, 2009 den 10:51

   Låg det i en soppåse så gjorde beaglarna ett lagom stort hål och plockade ut det. Därefter skulle tråget fördelas i mindre bitar (MYCKET mindre!) och spridas ut över hela golvet.Nu ligger våra tråg i en plastback som står under soffan i köket, så i praktiken är det inget problem… men småbitar blir det förstås.Sen har vi varianten gräddfilspaket som har tryckts ned i en mjölkkatong, som har tryckts ned i en annan mjölkkartong, som har tryckts ned i en större kartong som har innehållit mjölkpulver eller något liknande. I Detta fall plockas hela den största kartongen upp och bärs försiktigt in i hundrummet, där den parteras till konfetti och strös ut över sängen och mattan.Det var det som hände med såspulvret, så det som inte blev uppätet är numera väl integrerat i Tumles luddiga filt. ;o)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s