Beaglarna får kärt besök

Så var veckan slut igen och ur beaglarnas synvinkel kunde den knappast ha slutat bättre. Mattes chef var ledig för att gå på begravning idag och vikarien kom först klockan elva, vilket innebar att beaglarna fick vara med Matte i biblioteket. Det var tänkt att de skulle förvisas till vinden i lagom tid innan dess, men hon dök upp redan en halvtimme i förväg… den mest älskade bull-tanten av dem alla (givetvis bortsett från Morrmatte som ju är ”släkt” och inte räknas).

Hon hade semlor i en påse, men tyvärr visste hon inte att beaglarna skulle vara där, annars hade hon tagit med bullar åt dem – nu fick de nöja sig med en bit smörgås och en skiva knäckebröd som Matte gav till Bulltanten, så att hon inte skulle mata dem med hela sin egen lunch.

Här stod påsen med semlorna. Tumle undrade vart den tog vägen sen.

Mille funderade inte. Han hade fullt upp att hänga med Bulltanten och se vad hon skulle göra härnäst. Hon insisterade nämligen på att bägge killarna skulle stanna nere i museet, för hon tyckte att det var ”så roligt att se dem springa omkring”.

OM hon fick!

Sällan har väl ett par beaglar haft så mycket spring i benen en vanlig torsdagsförmiddag i mars.

Här passar de på att lära sig hur det går till att städa toaletterna.

 

4 kommentarer

 1. BeBest said,

  19 mars, 2010 den 09:26

  Det var trevlig läsning! Nu har den här dagen börjat bra! Det känner jag! Klappa om pojkarna från mig och tacka för det härliga reportaget!:O)

  • Barbro said,

   19 mars, 2010 den 18:45

   Kan du fixa lite torrare väder så blir beaglarna väldigt tacksamma. Det där med blöta tassar kräver annars MÅNGA bullar i kompensation.(Att det ska vara så besvärligt för oss tvåbeningar att förstå) ;o)

 2. Hillevi said,

  20 mars, 2010 den 16:50

  Fram för hundar på jobbet! UNDERBAR läsning.Och vad er hopp-om-vårdiskborste beträffar, kan jag meddela att jag nog somnade mitt i svarsinlägget till ”Gubben” och tappade bort knorren – grönt var alltså SÅÅÅÅÅ rätt! :o)

  • Barbro said,

   20 mars, 2010 den 18:22

   Nu får de ju inte vara där om det kommer besökare, men det är så sällan det kommer besökare vid den här tiden på året.Jag tyckte också att grönt var helt rätt. Det var därför jag valde den och inte den turkosblå som jag egentligen gillade bättre. ;o)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s