Mille får en valp

I nästan hela sitt liv har Mille kämpat för att åstadkomma en alldeles egen valp. Det började när han var i hundpuberteten och har fortsatt hela tiden sedan dess… ända fram tills igår.

Han har försökt med sina systrar, med sin kullbror Emil, med kompisar som har lekt med (av bägge könen och även en katt), men framför allt med Tumle eftersom han ständigt har funnits till hands inom lagom tassavstånd.

Han har till och med prövat sin lycka med mig… dock med lika skral framgång som för alla de övriga.

Som sagt, så har det fortgått ända fram tills igår, när Matte hämtade kardan och befriade honom från en massa ull som han inte behöver på sommaren.

Vinden tog tag i den och formade den, medan Matte fick stå för finliret. Resultatet blev som på bilden.

Visst ser det väl ut som en liten valp, som ligger och vilar i gräset?

 

Annonser

10 kommentarer

 1. Haggann said,

  17 juni, 2010 den 18:39

  Kanske inte en beaglevalp, men å andra sidan så vet jag inte hur beaglevalpar kan se ut i färgen!Han har definitivt päls nog, så det räcker till fler hundar i alla fall!!:)

  • Barbro said,

   17 juni, 2010 den 21:15

   Beaglevalpar har ungefär samma färg som vuxna beaglar. Svart och vitt finns från början, medan det bruna utvecklas under de första levnadsmånaderna, så färgen kunde väl möjligen gå an, däremot inte pälslängden eftersom valparna är mycket korthåriga.Ja jösses vad den killen har päls! Jag skulle ha kardat honom även idag, men det blev inte tid till det för alla mina plantor var på väg ut ur sina krukor. På hemvägen såg jag hur tussarna hängde i ”byxorna” på honom.

 2. AKKANS said,

  17 juni, 2010 den 19:24

  Vilken sötnos……….nu är säkert Mille stolt pappa……..

  • Barbro said,

   17 juni, 2010 den 21:18

   Det är/var han säkert. Hans farbroder ansåg däremot inte att ”valpen” var något att ha. Han gick och la sig på den och plattade till den totalt.Det var det sista jag såg av den, för sedan kom det förmodligen en fågel och plockade upp alltihop.

 3. h. said,

  17 juni, 2010 den 21:22

  Ingen kan säga att han inte har försökt i alla fall 🙂

  • Barbro said,

   17 juni, 2010 den 21:31

   Han har gjort sitt bästa. Det är ju inte hans fel att resultatet blir lite besynnerligt.Mille vet åtminstone vilken ände som gäller när man parar sig med en hund. Det gör inte Tumle, han tar lika ofta greppet över nacken eller om frambenet.Jag behöver väl inte nämna att ingen av dem någonsin har fått göra det på riktigt. ;o)

 4. Trollan said,

  17 juni, 2010 den 21:35

  Men vilken fin bebis han har gjort. Duktig kille.Haha på tal om det du skrev här ovan. Min tik försökte desperat få en hane att para sig med henne. Hon vände rumpan mot honom, vek undan svansen. Han kände ju hur gott hon luktade och blev ivrig – och besteg – örat. Killar är som lite eljest 😉

  • Barbro said,

   17 juni, 2010 den 22:49

   :oDTypiskt killar, skulle jag vilja säga!

 5. Boris said,

  27 juni, 2010 den 09:21

  De va en söööt liten valp han fick till…..tro hur den blir när den växer upp 😉

  • Barbro said,

   29 juni, 2010 den 08:15

   Tyvärr fick den aldrig chansen att växa upp eftersom fåglarna plockade åt sig ullen och bäddade sina bon med den. Fåglarna är som galna i år. Det är gott och mygg och de är redan inne på andra kullen… kanske till och med tredje.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s