Sorkdödaren Mille

Äntligen börjar Mille ge lite valuta för alla pengar jag har lagt ut på honom!

Idag, strax innan vi skulle åka hem, förirrade sig en sorkunge in under staketet och Mille var genast på den. Jag såg på hans svans att han jagade sork. Bägge hundarna håller svansen högt och svänger den på ett särskilt sätt just vid dessa tillfällen… men jag hade inte förväntat mig att han verkligen skulle ta sorken.

Det gjorde han emellertid… och sedan stod han där med den i munnen och visste inte vad han skulle göra. Han släppte den på marken och nosade villrådigt på den. Den var en MYCKET död sork och med tanke på att gnagare nästan alltid har mask tyckte jag att det var onödigt att han skulle äta upp den. Så jag drog nytta av hans förvirring, grep den snabbt i svansen och slungade ut den från tomten.

Mille såg ut ungefär som: ”Jaha”… så jag hade en absolut känsla av att jag löste ett knepigt problem.

Det är jättebra att de jagar sork och håller dem på avstånd, men jag ser helst att de LIVNÄR sig på maten de får av MIG!

 

4 kommentarer

 1. Haggann said,

  2 juli, 2010 den 22:39

  Usch…Sorkar är söta, men dom kanske ställer till med problem i trädgårdar, jag vet inte, faktiskt…Vi har mest problem med rådjur och ohyra…

  • Barbro said,

   2 juli, 2010 den 22:52

   De ställer till med väldigt mycket problem. Har man potatis kan man få uppleva att blasten bara vissnar ner, eftersom sorkarna har käkat allt som finns under jordytan. Det är inget roligt alls… och det är ovanligt gott om sork i år. Jag gissar att de drog fördel av att det aldrig blev någon tjäle under snön.

 2. Mingla said,

  3 juli, 2010 den 10:44

  Jösses vad du är bra Mille.. =))))Påt igen bara om det skulle komma fler.. Lustigt det är att man kan se på hundarna vad dom pysslar med.. Jag kan se vad det är för djur dom har fått upp spår på när jag är ute med dom.. Coolt tycker jag.. Hoppas att killarna håller sig i skuggan och dricker massor med vatten.. Ha en fin dag..

  • Barbro said,

   3 juli, 2010 den 12:03

   Idag låg de platt redan från tidiga morgonen och jag betvivlar storligen att de kommer att röra sig mer än ABSOLUT nödvändigt.Det är inte bara varmt, det är överskyat också.Eventuellt blir jag tvungen att lämna dem i stugan inatt.Jag kan se när de spårar men inte vilket slags djur. Nu har ju mina hundar bara gått blodspår och vad de för övrigt korsar för djurspår har jag faktiskt ingen aning om, så det har jag aldrig haft chansen att lära mig.Rörelsen på svansen är densamma när de jagar sork, men då står de bredbent med nosen i backen och är absolut tysta.När de spårar harar, rådjur, katter och andra hundar låter det massor om dem. Det är en sorts hesa små skrik.Ha en fin dag du med!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s