Tumle tjuter och grinar illa

Kan man inte böja sig fram så får man sitta vid bordet och äta ”som folk”. Tyvärr var kameran för långsam, så Matte missade bilden där Tumle faktiskt satt.

Det var stelt och tråkigt i ryggen igår. På kvällen blev det gnäll och pip och imorse vaknade Tumle och vrålade av smärta. Mille blev rädd och vrålade med, så Matte fick ta ut dem bägge två och gå runt kvarteret. Det verkade kännas lättare för Tumle att stå och gå, men så snart han la sig ner var det något som knäppte till och så började tjutet igen.

Det var bara för Matte att ta honom på cykeln och åka till veterinären och veterinären började bakifrån och klämde sig fram utefter ryggraden. Ungefär på mitten sackade liksom Tumle och lyfte sin vänstra tass.

”DÄR sitter det”, sa veterinären och Matte var inte förvånad, för det var på det vanliga stället, bara det att det aldrig  har strålat ned i benet förut.

Så nu är det strikt vila som gäller, plus Rimadyl i minst 10 dygn. Det har hittills aldrig lyckats att hålla en hund i absolut stillhet och kommer säkert inte att göra det den här gången heller, men förmodligen blir han bättre ändå. Det här är ju ingenting nytt

 

 

4 kommentarer

 1. Haggann said,

  24 september, 2010 den 14:07

  Så hemskt… vrål av smärta…

  • Barbro said,

   24 september, 2010 den 19:42

   Ja det är inte roligt alls, trots att jag VET att Tumle är en sådan hund som skriker för minsta lilla… men de här tjuten var värre, de gick inte att stänga av.

 2. Inger said,

  24 september, 2010 den 16:35

  Rimadyl är ju smärtlindrande så då känner han inte att han har ont = går på som vanligt. Men man kan ju undvika häftig motion och vilda lekar… Klappa djuret! I.

  • Barbro said,

   24 september, 2010 den 19:49

   Det antiinflammatoriskt också. Förr i tiden hade han fått kortison, men det har de tydligen gått ifrån helt… även vid ormbett och liknande.I princip får han inte gå alls, utom för att kissa, men det vet du ju själv hur svårt det är. Somliga produkter KRÄVER en stunds promenad.Och så är Mille på honom, stup i ett… lilla dumma hund! Därför blev jag tvungen att binda fast honom vid elementet ett tag, tills han lugnade ner sig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s