Stackars Tumle!

Gårdagens inlägg handlade om den borttappade hundskon som mirakulöst nog blev återfunnen. Det var ett positivt inlägg, så därför valde Matte att klona bort en detalj i bilden.

Tumle har fått en böld mellan tårna. Det är inte första gången, men han verkar inte ha ont av den och den kliar tydligen inte, så vi har inte gjort något åt den. Bölder av den här typen kan se väldigt tråkiga ut, men de brukar försvinna på ett par dygn. Därför tyckte inte Matte att den var något att berätta om.

Men imorse, på vägen till jobbet, hoppade Tumle i snödrivorna och råkade spräcka bölden, så NU vätskar den och är FUL! (Hade han haft skorna på skulle det aldrig ha hänt)

Det har varit mycket om Tumle i bloggen de senaste dagarna, men Mille finns faktiskt också.

Här sitter han i sin canvasbur i vindsrummet på Mattes jobb.

Mille och Tumle tillsammans just innan Matte går ned i museet och sätter sig vid sin datorburk.

”Matte är DUM!!!”

13 kommentarer

 1. Haggann said,

  11 november, 2010 den 11:53

  Aj, aj… 😦

  • Barbro said,

   11 november, 2010 den 12:24

   Jag ska gå upp och titta om det fortfarande är aj.Isåfall får han skorna på när vi ska ut på vår lunchpromenad.

 2. Mingla said,

  11 november, 2010 den 12:19

  Stackars liten…. NU tycker jag synd om honom och jag hoppas att det ger med sig.. Han har sin böld på samma ställe som Nicke har sin.. Nickes gick bort med våld… ORDENTLIGT tömd och lite pc piller.. Vi trodde att han skulle fixa att läka ut det själv men den här gången gick det inte.. Jag hoppas att Tumle läker ut sin nu genast för det där ser inte kul ut.. Hälsa grabbarna från flocken i skogen och ha en bra dag nu allihop.. ;o)

  • Barbro said,

   11 november, 2010 den 12:26

   Ja, han har som sagt haft en sådan här böld vid ett par tillfällen förut och DÅ har den läkt ut av sig själv.Mille har också haft en, med samma resultat. Men riktigt säker är man ju aldrig på att det ska bra. I synnerhet inte med tanke på deras ålder.Nu UUUT i solskenet!! :o)

 3. Linda said,

  11 november, 2010 den 13:33

  Min gamla älskade Olga hade också en böld på exakt samma ställe. Den kom och gick, oftast kände hon ingenting. En gång blev den gigantisk så vi tömde den eftersom hon var ordentligt halt, och då fick hon Cefaseptin i 10 dagar. Hoppas han slipper pillrena.. Det brukar inte vara det bästa de vet:)

  • Barbro said,

   11 november, 2010 den 13:55

   Det verkar vanligt. Min systers hund(/ar?) har haft det… och Minglas katt, som hon berättade om här ovanför… vilket får mig att undra om djur har någon sorts körtlar mellan tårna som lätt blir angripna.
   Jag sitter och tittar på mina fingrar, men där är huden alldeles slät och jag har aldrig hört talas om detta fenomen hos oss människor. Vore intressant om någon som läser det här vet mer.
   Piller har aldrig varit något problem för mina matglada killar. De sväljer okritiskt vad som helst som geggas in i smör eller mjukost eller nåt annat mataktigt. :o)

 4. Ullis said,

  11 november, 2010 den 13:38

  Alltså..Milles blick..Har aldrig sett en hund med så förebrående blick:-)Och vilken tur att bölden på Tumle inte verkar göra ont..Det ser ut som att den gör ont..*torsdagskram*

  • Barbro said,

   11 november, 2010 den 14:00

   Inte jag heller. Den blicken är något i särklass. Gissa om den har gett mig dåligt samvete ibland, fastän jag är medveten om att det bara är så han SER UT. ;o)
   Jag märkte när vi var ute att bölden gör lite ont när Tumle kör ner den i snön. Men det är ju faktiskt ett sår på den och sår gör för det mesta ont när det blir kallt omkring dem. Det är ju heller inte direkt någon mjuk pudersnö som ligger på marken, utan plogade högar av blötsnö med iskristaller på toppen.
   Torsdagskram tillbaks

 5. Linda said,

  12 november, 2010 den 19:31

  Hoppas Tumle (och Mille såklart) mår bra idag! Matte har väl inte glömt fredagsmys..:)

  • Barbro said,

   12 november, 2010 den 20:56

   Bölden är synbart mindre och båda killarna mår bra.Några bilder blev det dock inte, eftersom vädret inte inbjöd till att ta kameran med utomhus… men grisöron hos Morrmatte måste väl anses som fredagsmys, även om de utdelades vid tretiden på eftermiddagen? ;o)

 6. Fanny kroon said,

  28 juli, 2012 den 04:27

  Jag funderar på om du borde kolla upp det där för det ser ut som att vara en furunkel. En furunkel är en liten var- eller blodfylld böld och kan ses
  som en följdsjukdom. Furunklerna syns oftast i huden mellan tårna och i kanterna av trampdynerna där din hund fått det så för säkerhets skull borde du åka till en veterinär 🙂

  • Barbro said,

   28 juli, 2012 den 10:05

   Hej Fanny!
   Det är kul att du kommenterar och det spelar ingen roll att det är längesen inlägget skrevs.
   Furunkel var faktiskt min första tanke, eftersom min systers hundar har haft det och de såg ut just så, så han blev givetvis testad, men det var ingen furunkel och ingen vet riktigt var den uppstod. Ett litet gruskorn under huden, eller möjligen ett hårstrå. Hur som helst så läkte den ut av sig själv och kom aldrig tillbaka. Han har bara ett litet ärr kvar. 🙂

 7. Fanny kroon said,

  28 juli, 2012 den 04:29

  Haha oj! Såg inte att du la ut detta 2010 ! Hahahaha!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s