Tumles tass är inte fin

Tumle har hoppat i snödrivorna och skadat sin böld mellan tårna så att den har spruckit ett par gånger de senaste dagarna. Den var ju på väg att läka så fint….

..men aj… nej, nu har han ont av den! Han har börjat slicka den och när Matte vill tvätta ser han MYCKET orolig ut.

Det blir nog tyvärr till att bidra till veterinärens försörjning igen.  Minst 500 lär det gå löst på, så det är väl att vi har ett hundkonto!

17 kommentarer

 1. Linda said,

  17 november, 2010 den 19:50

  Hundkonto är bra:) Kram till Tumle från oss idag!

  • Barbro said,

   17 november, 2010 den 20:06

   Hundkonto är absolut nödvändigt nu när vi inte längre har försäkringarna kvar.Jag hoppas ändå i det längsta att det ska se bättre ut imorgon, så vi slipper.Kram tillbaks

 2. Haggann said,

  17 november, 2010 den 20:28

  Det är ett elände det där. några av mina fiskar har bölder efter sommaren i dammen, jag vet att det är svårt, ja nästan omöjligt att få bort.Men jag ska göra ett allvarligt försök med salt, när jag får tid…

  • Barbro said,

   17 november, 2010 den 23:07

   Hjälper salt mot bölder? Det hade jag ingen aning om.I det här fallet är det troligen något skräp som han har fått in i den tunna ”simhuden” mellan tårna. Ett grässtrå eller en gruskorn…Hoppas det kommer ut av sig självt.

 3. Mingla said,

  18 november, 2010 den 11:09

  Det ser inte roligt ut alls.. Jag tycker mycket synd om honom och jag hoppas att det inte blir allt för dyrt.. Ta hand om varandra nu allt vad ni kan.. Flocken hälsar och blåser på bölden.. ;o)

  • Barbro said,

   18 november, 2010 den 12:14

   Jag skulle ringa idag på morgonen, men då såg den mycket bättre ut så den får vara över helgen.Hoppas det fortsätter så…Svansviftningar tillbaks

 4. cocoon said,

  18 november, 2010 den 12:10

  aj stackars tumle :(du häller väl inte salt på det där!

  • Barbro said,

   18 november, 2010 den 12:14

   Neeeej, såklart att jag inte gör!

 5. Haggann said,

  18 november, 2010 den 12:27

  Haha, nej salt funkar nog bara på fiskar.Man har salt i vattnet eller gör ett koncentrerat saltbad, salt gör ju rent det mesta.Funkar inte det får man ta till mediciner, men just bölder är väl bara utseendemässigt, fisken lider inte av den.

  • Barbro said,

   18 november, 2010 den 13:27

   Klarar fiskarna av det då? Ja, för jag förutsätter att det är sötvattensfiskar du har.Fast de kanske inte ska vara i det så lång tid?Avslöjar än en gång min djupa okunskap om fiskar.

 6. Haggann said,

  18 november, 2010 den 21:26

  Ja, mina guldfiskkproffsvänner rekommenderar ju detta, och jag vet att det fungerar, jag har botat en hel del åkommor med salt.Det ska helst vara rent salt utan några tillsatser, brukar köpa en lite rosafärgad sort

  • Barbro said,

   19 november, 2010 den 10:52

   I och för sig kan man ju bota/lindra en hel del mänskliga problem med vanlig koksaltlösning… också.Ögonsveda, nästäppthet, svullna fötter, infekterade sår etc. Mina blåsor i munnen blir avgjort bättre av saltvatten.Och folk som har hudåkommor brukar rekommenderas salta bad.Vi har ju faktiskt vårt ursprung i havet allihop.

 7. Haggann said,

  19 november, 2010 den 17:06

  Ja exakt, när jag hade mina blåsor och smärta på tungan så läste jag att man kunde skölja med salt/vatten/olja-blandning, det var väldigt behagligt!

  • Barbro said,

   20 november, 2010 den 13:55

   Jag köpte något som heter Cellsyre. Det var egentligen till Bella när hon hade sina tumörer, men när hon dog fanns 3/4 av flaskan kvar så då började jag använda det på mina blåsor i munnen. Det är det enda som jag någonsin har testat som har lindrat… men ändå var jag djupt skeptisk, för HUR skulle det kunna fungera med ”stabiliserade syremolekyler”? Det är ju liksom en motsägelse.Alla expertutlåtanden som jag har läst har också sagt att det är bluff.Men det är alltså saltlösningen, inte syret som gör susen. Det kommer jag att spara MÅNGA hundra kronor på, för koksaltlösning blandar man ju ihop för några få ören.

 8. Paris said,

  9 mars, 2020 den 10:35

  hej

 9. Paris said,

  9 mars, 2020 den 10:39

  Min hund som heter Marley ( beagle ) har fått precis exakt en samma sår i tassen, vi har varit hos veterinär 3 gånger och provade olika mediciner och sprayer, men har inte läkt än, jag blir väldigt tacksam om du skriver till mig hur det har gått med din hund. tack

  • Barbro said,

   10 mars, 2020 den 22:53

   Min hund blev aldrig helt bra. Vid vissa väder var tassarna besvärsfria, men så blev det fuktigt och blött grus och då fick han ont och blev svullen och röd igen. Ingenting som jag provade hjälpte heller mer än tillfälligt – det enda som fungerade var faktiskt skor på tassarna. Det svåra var att hitta en modell som satt bra och inte ramlade av. Fastnade till sist för dem som Zooplus säljer, en billigare kopia av Hurtta och Ruffwear-skorna.
   Kan tillägga att Tumle var runt fem år när problemet debuterade och tack vara skorna levde han ett gott och rörligt beagleliv i nästan sexton år.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s