Beaglarna gör en åke*

Igår ramlade det plötsligt ner en massa extra snö, som om det inte räckte med den som redan låg på marken.

Beaglarna är som hundar är mest – de kom ut genom porten och blev omedelbart jätteglada och började hoppa i drivorna… men så kom vi fram till ”skogen” och där började problemen. Stigen liksom försvann:

Nåja, skam den som ger sig. Full fart framåt… hopp-hopp-hopp…

Då blev det värre ute på gärdet, där vinden hade blåst samman snön långa fluffiga dyner över de mest låglänta partierna. Just där träffade vi Hugo, som är liten, lurvig och vild och for som en jordfräs fram och tillbaka. Ingen av hundarna bottnade, så det såg väldigt kul ut när de försökte jaga varandra, men tyvärr blev det inga bilder, för Matte hade fullt upp med att hålla sig själv på rätt köl.

En annan dag, kanske…

 

 

* För den som inte vet det är Åke bloggaren Akkans hund och han är en kille med korta ben, som inte når ner till marken när snödjupet blir för stort. 

6 kommentarer

 1. snicksnack said,

  7 januari, 2011 den 21:42

  haha, jag läste lite glest i rubriken , jag läste ”badaren gör en åke*” och funderade lite….det där ser ju jättemysigt ut :)// k

  • Barbro said,

   7 januari, 2011 den 21:49

   Jag tror att om Badaren kommer ut i tillräckligt djupt snö så gör han OCKSÅ en åke.För övrigt verkar risken vara ovanligt stor detta år. :o/

 2. Haggann said,

  7 januari, 2011 den 22:19

  Nej det där ser ju inte ut att vara så mycket snö…:)

  • Barbro said,

   7 januari, 2011 den 22:26

   Det var det väl inte just där heller, men det var mer än som syns på bilderna och ännu mer blev det längre fram. Jag bara MÅSTE gå dit igen och försöka få till en bild av hur de ”simmar”.Fast då har det väl redan hunnit bli tö….

 3. AKKANS said,

  7 januari, 2011 den 23:01

  Hahaha. tack för det…..Åke har stora problem….Såg du Kalle Anka….där i Piff å Puffs berättelse så gör Pluto en Åke …..plöjer genom drivan och ut kommer en snöhund först…..Extra jobbigt är det för Åke att bajsa han har svårt att sätta ner ändan ni kan ju prova själva sätt er nakna i en driva….. Jag har skottat gångar i trädgården åt honom….

  • Barbro said,

   7 januari, 2011 den 23:15

   Jo, jag vet. Kompisen Hugo gjorde precis likadant igår – han plöjde rakt igenom och kom ut som en snöhund på andra sidan. Jag kände inte igen honom, för i vanliga fall är han svart, men han hade sin matte med sig så jag fattade att det var han.Tumle tycker också att det är väldigt otäckt om snön petar honom där bak när han ska till.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s