Beaglar som gör reklam i snön

Reklam är viktigt, tycker beaglarna. Därför är de måna om att placera sina ”visitkort” högt. De gula fläckarna doftar (hm) och annonserar: ”HÄR VAR JAG!”  För att inte tala om de ”fastare produkterna”….

Imorse gick dock Tumle en smula för långt i sin iver att göra revirmarkering på den mest perfekta platsen. Vi var på väg genom Tingshusparken, där gångvägen är plogad och det ligger rätt höga vallar, så han klättrade upp och lyfte sitt ben. Just då brast skaren under honom och hela den lilla hunden försvann, utom den kaxigt uppsträckta baktassen.

Men slutade han att kissa för det? Nejdå, inte Tumle!

Han gjorde klart vad han skulle och sen kravlade han sig fram. Det såg ganska roligt ut, så det blev onsdagens gladaste skratt.

18 kommentarer

 1. BeBest said,

  12 januari, 2011 den 11:37

  Heja Tumle! Visa vem som är värst!:O)

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 12:25

   Störst och bäst och stöddigast, det är Tumle det… utomnär vi möter en annan hund öga mot öga, för då blir han en mes. ;o)

 2. AKKANS said,

  12 januari, 2011 den 12:09

  Vår förra hund en mellanschnauzer backade alltid upp på små granar eller tallar……där han prydligt lade sin hög……i lagom mängd så inte det ramlade av……Han hade också en benägenhet att försöka kissa så högt upp som möjligt på stolpar och trädHan tog sats och liksom hoppade upp så de första dropparna kom högst…men följden blev att hälften av gångerna tappade han balansen och ramlade åt andra hållet (fortfarande kissande)

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 12:28

   Han tryckte alltså upp den mot stammen?Det gjorde min förra beagle med. Ibland blev den sittande kvar där i flera dygn, som ett monument, medan vi gick förbi där och sa: ”Titta Skutt, den där är din!” :o)Mille försöker alltid kissa på mitt framdäck och när jag då flyttar cykeln framåt står han kvar och skvätter i tomme ändå.Dessa djur!

 3. imsy said,

  12 januari, 2011 den 12:44

  Hahaha! Ack dessa hundar!

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 13:31

   Hundar är som karlar, med det undantaget att de gör INGENTING för att dölja det.

 4. Hanna said,

  12 januari, 2011 den 15:30

  Åh, om man hade fått se det!! =)

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 16:02

   Ja, du missade något skojigt där, det vet jag som såg det. ;o)

 5. AKKANS said,

  12 januari, 2011 den 17:02

  Förlåt min oklarhet…..hahaha nej han la det uppe på grenarna så han stog liksom på tå för att få dit skiten……Trycka upp den mot stammen var en ny grej…hahahaha

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 17:27

   Aha, det är alltså samma princip som att baxa upp den på en jordkulle, sten eller snöhög. Den ska ligga högt så att det märks att man är STOOOR. ;o)Skutt hade sin egen metod och han var en mästare på att trycka fast sina produkter på allt möjligt, såsom trädstammar, lyktstolpar och till och med tegelväggar, om man inte hann hindra honom.Tumle gör något liknande, men han är bara en blek kopia. Det händer att en bit fastnar, men vanligtvis ramlar alltihop ner omkring tassarna på honom. Ujjj….äckligt att trampa i egen skit! Däremot gör det honom inget att jogga omkring i Milles.Djur!!! som sagt.

 6. Ullis said,

  12 januari, 2011 den 21:13

  Jag ser det framför mig..hi hi..*gokramar vovvarna*

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 21:22

   Han är ganska kul, den lille fjanten… och han vet om det, också. ;o)

 7. Anna said,

  12 januari, 2011 den 21:15

  Jag tycker gott att du dessutom kan lära dina hundar att stå på båda frambenen när de pinkar, de gjorde de chihuahor som jag var ute med när jag var volontär vid Hundstallet. Även tikarna kissmarkerade på detta sätt, genom att stå på händer.

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 21:26

   Är man en liten vavva så förmodar jag att man är tvungen att utnyttja centimetrarna som man kan öka sin höjd med till max.Min erfarenhet av tikar är att deras markeringsmetoder inte skiljer sig så mycket från hanarnas som man kan tro. Det har mest varit lyfta benet och skvätta som gällde där med.

 8. Mingla said,

  12 januari, 2011 den 22:03

  Hahaha… Vilken kille han är..♫♪Han kungen är över alla här.. ♫♪♫Jag har en liten gul kille som gärna skulle hoppa upp för att sätta sina kort högt.. =)Ha en bra kväll nu.. ;o)

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 22:11

   Är det något med gula killar som gör att de vill sätta sina kort högre än andra? ;o)Fast nej, det tror jag inte. Skutt var inte gul och han satte dem högst av alla.Försökte åtminstone… men han var ju en liten hund.Ha en bra kväll du med

 9. Mingla said,

  12 januari, 2011 den 22:17

  Jag trooor att det kan ha något med jakthundar att göra kanske.. Kan vara så men jag vet inte.. ;o)

  • Barbro said,

   12 januari, 2011 den 22:22

   Har aldrig tänkt på det, men jakt har ju väldigt mycket med revir att göra, så det är mycket möjligt att sanningen ligger just där. :o)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s