Tumle firar 13-årsdag

Min lilla apelsingula valp har numera uppnått den aktningsvärda åldern av 13 år. Vem kunde tänka sig det?

Cirka 3 månader gammal.

Vid kolonistugan i förmiddags.

Hemma hos Morrmatte på eftermiddagen.

Den obligatoriska semlan serverades av praktiska skäl direkt ur kartongen i år. Det är lite orm över Tumle när han går till attack mot ett bakverk som riskerar att fastna i gommen.

Sällan har en semla inhalerats så vanvettigt snabbt. (Jodå, Mille fick också en och den försvann med exakt samma hastighet)

Efter uppslukandet av sin egen ranson gjorde Tumle sitt yttersta att tigga en bit av Morrmattes. Han lyckades naturligtvis.  (Mille fick också smaka)

Presenter till en beagle ska vara ätbara. Morrmatte vet!

Bara synd att hon ser så illa…

… fast de slinker nog ned ändå.

16 kommentarer

 1. Inger said,

  23 mars, 2011 den 17:11

  Festmiddag för hamster… Så kränkande! Eller kanske inte – det går ju att äta 🙂 I.

  • Barbro said,

   23 mars, 2011 den 17:32

   Ja, ibland blir det bara så tokigt. Hon trodde ju att det var hundgodis.Jag hade redan öppnat påsen när jag upptäckte att det var fel, men jag tänkte att det var något dyrt specialfoder, så Tumle fick givetvis smaka. Det var först när han spottade ut det och bad att få tala med hovmästaren, som jag läste på påsen.Mille åt allt med förtjusning, även den manglade majsen, och då blev Tumle svartsjuk och ville också HAAAA! :o)

 2. whitelady7 said,

  23 mars, 2011 den 18:02

  Stort GRATTIS på din dag Tumle! Den där semlan såg mumsig ut 🙂

  • Barbro said,

   23 mars, 2011 den 18:26

   Tumle tackar så mycket och semlan var säkert jättegod, men det vet inte Tumle om, för han svalde den hel. Morrmatte och Matte åt däremot sina med välbehag.(Mille svalde den också hel)*funderar på om de har semlor i Nya Zeeland*

 3. whitelady7 said,

  23 mars, 2011 den 18:30

  🙂 Det var det jag misstänkte, semlor kan ha den egenheten att de åker ned hela! Nej, vi har inte semlor i Nya Zeeland, men det tänkte jag ändra på, för jag GILLAR semlor, precis lika mycket som Tumle! Men man får göra mandelmassan själv med, för det har jag inte hittat i affären…

  • Barbro said,

   23 mars, 2011 den 19:42

   Mandelmassan bör inte bli något problem. Den behöver bara bestå av mald mandel och socker och sådant finns väl att köpa överallt i världen?Annars minns jag ett recept på semlor som jag hade för många år sedan, där man gröpade ur bullens inkråm och blandade direkt med mald mandel, socker och mjölk. Det blev också väldigt gott.

 4. whitelady7 said,

  23 mars, 2011 den 20:50

  Jag tror det är det receptet jag har, det finns i a f ett sånt i min kakbok, Sju sorters kakor. Jag släpade ju med mig vissa dyrgripar när jag flyttade hit, och däribland var förstås den boken 🙂 Så nog ska jag väl få till lite mandelmassa till semlor allt :-)Och nu har vi ju inte 30grader varmt längre, så nu kan man stå ut med att vara i köket och baka lite!

  • Barbro said,

   23 mars, 2011 den 22:23

   Aha, var det i ”Sju sorters kakor”?Ja, men den har jag faktiskt kvar. Jag tror till och med att jag har två stycken, för i mitt föräldrahem fanns fyra olika upplagor från 50-talet och framåt. 30 grader är ingen höjdare… utom på termometern förstås. ;o)Vi hade 13 grader i veckan som gick och det tyckte både hundarna och jag var alldeles för VARMT.Men man vänjer sig väl…..*travar till bokhyllan*

 5. AKKANS said,

  23 mars, 2011 den 22:43

  Nåja en och annan hamster kan väl slinka ner…..ihop med manglad majs…..

  • Barbro said,

   24 mars, 2011 den 07:19

   En och annan hamster skulle till och med sitta fint… för att inte tala om SORK. Gissa vilken av lotterna som är kliniskt sorkfri just nu. ;o)

 6. Mingla said,

  24 mars, 2011 den 16:08

  Haha.. Så charmigt med hamstermaten.. =)Jag tycker mig se att Tumle har firat sin födelsedag precis som en födelsedag ska firas.. Hoppas att killarna njuter av våren nu för det gör mina… Ha en fin kväll nu.. ;o)

  • Barbro said,

   24 mars, 2011 den 19:29

   Våren var bättre idag än igår, men blåsten var fortfarande alldeles för stark och hundarna var rädda när det smällde och drog i alla stugdelar. Fast på em hade jag jobb på museet, så då var vi där och vilade öronen.Killarna har fått konkurrens med Matte om gnagarfodret. Det är nämligen små fruktbitar i det och dem tycker människan om. *suck och morr*

 7. Haggann said,

  25 mars, 2011 den 07:40

  Ååå, kaninmat… (minns vår lilla grå kanin)Så otroligt bedårande söt den första bilden är!!! Snuttisnutt!!!

  • Barbro said,

   25 mars, 2011 den 09:52

   Han var så ljuvlig när han var liten.Jag ville egentligen inte alls ha en tvåfärgad beagle, men jag behövde bara se honom så smälte jag direkt.

 8. KramgoaUllis said,

  25 mars, 2011 den 07:48

  Hahaha Marsvinsmat..Jaja det kan bli lite fel ibland;-). Men dom fick ju semlor,det var inte illa..*goa kramar till födelsedagsvovven Tumle och Mille får allt kramar han med*

  • Barbro said,

   25 mars, 2011 den 09:55

   Jag slänger på den på deras vanliga mat, utom de största torkade fruktbitarna, för dem äter jag själv. De är jättegoda, men jag tror inte att torkad frukt är riktigt vad hundar mår bäst av.Inatt lät det på Tumles mage som om han trots allt hade fått i sig lite för mycket.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s