Rotspetsböld!

”Aj!” skrek Mille, när Matte drog halsbandet över hans huvud imorse.

Matte trodde att det var örat, men det visade sig snart att Mille hade en stor böld på kinden, så Matte ringde till veterinären och som tur var fick vi komma dit redan samma dag.

”Öppna munnen!” sa veterinären.

Mille blängde och knep ihop.

Veterinären tog tag i Mille och försökte bända upp käkarna, men Mille kastade bara med huvudet och försökte desperat hoppa ner från bordet. Matte höll fast Milles bakdel medan veterinären hade en maktkamp med hans framdel. De glodde varandra stint in i ögonen och varje gång Mille konstrade sa veterinären ett mycket skarpt ”NEJ!”

Till sist sänkte Mille blicken och lät det förskräckliga ske.

”Jag vann!” sa veterinären, drog triumferande upp läppen och tittade på hans tänder. Hon såg inget särskilt fel på dem, men höll ändå med Matte om att det förmodligen var en rotspetsinflammation bakom tanden längst in. Där har Mille en ficka efter en tand som han har tappat, så där vill det gärna samlas en massa matrester när han äter.

Mille blev nersläppt på golvet och Matte fick recept på Rimadyl och antibiotika. Så betalade vi 500 kr och travade vidare ut till kolonin. Mille fick en bit bulle, som han svalde utan misstanke om den kunde innehålla något annat än just bulle… men det gjorde den. Vi får hoppas att svullnaden ger sig, för med en hund i Milles ålder (som dessutom har blåsljud på hjärtat) finns det knappast något annat alternativ, utom medicinering.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s