En skulptural historia med många förvecklingar, del 1

För snart två år sedan hittade jag en spännande sajt på nätet, där man målade eller skulpterade porträtt av  husdjur efter inskickade fotografier.
Jag tänkte redan då, att det där skulle jag utnyttja, men det kostade ganska mycket och så blev det skjutet på framtiden.

I februari fick jag äntligen ändan ur vagnen och mailade dit några bilder av Tumle och Mille, att använda som förlaga för ett par figuriner.

Därefter vidtog en lång väntan, innan jag äntligen fick det första mailet från dem. Då var grunden för Tumle skulpterad och jag ombads att granska bilderna och godta resultatet eller meddela vad jag ville ändra på.

Det blev ju riktigt bra, tyckte jag, men jag påpekade ändå några små ändringar som jag ville ha gjorda.

Nosen är lite för kraftig, tassarna borde bli rundare och svansen är för kraftig och ligger i en vinkel som Tumle aldrig hade den i – han höll den nästan alltid intill kroppen, som om han var rädd att bli trampad på den.

Jag påpekade även att det var TUMLE som hade skulpterats, trots att det stod ”Approval – Mille” i rubriken.

Vid följande kontakter kom nya bilder ifrån konstnären. Den pigga Tumle förvandlades gradvis till en äldre och tröttare hund och jag tyckte att det var tråkigt, men jag orkade liksom inte försöka förklara på engelska varför jag inte var nöjd… så jag accepterade:

 

Fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s