Två månader efteråt

Två hela månader har passerat.

Ibland känns det mycket längre och ibland som ingen tid alls, men mycket har hänt under dagarnas gång.

Jag har bytt sysselsättning och jobbar numera som assistent hos veterinären som jag brukade gå till med hundarna.

Jag har gjort ett par fotoböcker och beställt en massa förstoringar av beaglarnas bästa bilder.

Milles aska har sent omsider kommit tillbaka från krematoriet och bäddats ned i samma urna som Tumles redan låg i och tavelramen ovanför har fått ett nytt motiv med bägge killarna ihop.

De var alltid tillsammans i livet, så det känns logiskt och riktigt att de får fortsätta att vara det även efter döden. Deras små hundsjälar är det säkert, trots att de finns någon annanstans.

14 kommentarer

 1. haggann said,

  21 oktober, 2015 den 11:44

  Oj jobbar du som verterinärassistent! Kul men jag skulle aldrig klara det, kan inte se veterinärprogram på TV… kan inte se sjuka djur…
  Hur kom du in på det jobbet (nyfiken!)

  • Barbro said,

   21 oktober, 2015 den 15:41

   Faktum är att det är något som jag har tänkt på länge, men så länge jag hade hundarna kvar fanns det liksom en spärr, för jag ville inte bli misstänkt för att försöka skaffa mig gratisförmåner.
   Min 6-månadersperiod gick ut den 30/9 och då var jag tvungen att byta plats, så i samband med att jag var där sista gången med Mille passade jag på att fråga om hon behövde en assistent… och på den vägen är det.
   Nu en månad senare känns det verkligen som ett lyft! 🙂

   • Barbro said,

    22 oktober, 2015 den 07:49

    Det är förresten inte så farligt med de sjuka djuren. De flesta har bara sådant som öronskabb eller ska vaccineras, kastreras, besiktigas och/eller chipmärkas.
    Kattungarna är LJUVLIGA och så har jag fått gå i närkamp med mitt livs första kanin. Han var också ett riktigt charmtroll.
    Det enda läskiga fallet denna första månad var en illa påkörd katt som måste avlivas, men detta hände under nattjouren då jag inte var med.

    • haggann said,

     26 oktober, 2015 den 14:57

     Ja det är ju sånt som är otäckt, trafikolyckor o sånt… kul att du trivs med jobbet, det är inte alla som fixar nytt jobb så lätt! 😀

     Min veterinär/djuraffär anordnar hundpromenader en gång i månaden ungefär och vi var där första gången i onsdags. Laika såg ut som om hon ville sjunka under jorden först, men sen gick det bra, tror det är väldigt nyttigt för henne att träffa hundar ibland, annars blir hon snart människa haha!!!

     • Barbro said,

      28 oktober, 2015 den 16:04

      Det är säkert jättenyttigt för henne och att det sker i grupp gör det lättare för henne, för då kan hon hålla sig lite vid sidan om och observera de andra om hon känner sig orolig. Hon behöver inte vara i centrum hela tiden.

      Igår hade vi en avlivning av en hund som totalt hade förändrat sin personlighet och börjat flåsa, gnälla oavbrutet och bita omkring sig. Den hade en skada i ryggen och skulle KANSKE ha gått att få bra igen, men Matte var inte så pigg själv och hon hade nått det stadiet då hon bara grät och inte orkade längre. Himla sorgligt, men det gick lugnt och bra och jag tror att hon kände efteråt att hon hade gjort rätt.

 2. haggann said,

  29 oktober, 2015 den 13:57

  Å usch vad hemskt…. jag har blivit ännu känsligare sen jag skaffade hund. Är vettskrämd för alla sjukdomar och olyckor… Laika verkar dock kärnfrisk, hon har börjat ”visa känslor” mera, (i början var hon ju väldigt lugn och försiktig) hon skuttar, gnäller och galopperar av glädje när jag kommer hem från jobbet, och lika så när jag plockar ned kopplet, då vet hon att det blir promenad. Hon är så himla gosig, har tjock mjuk päls runt halsen som en pälskrage, tycker att hon är betydligt lurvigare än vår förra schäfer, som var ”vanlig färg”

 3. Isgrid said,

  9 november, 2015 den 20:34

  Barbro – nu måste du hjälpa mig! 🙂
  Har jag drömt, eller har du någon gång skrivit om lyktor du har gjort/gör?
  Minnet säger mig plåtburk (och jag tänker också ”tom” marschall, särskilt sån där som har en liten kant) och du eldade med….ja, CAD? Något vanligt som var mycket billigare än ”lampolja” Har letat och letat i din blogg men hittar inte. Har du någon aning om vad jag pratar om? 🙂
  Mörka november behöver lysas upp!

  Önskar dig ljus och värme i livet och på det nya spännande jobbet. Kram
  //p

 4. Isgrid said,

  9 november, 2015 den 20:34

  CAD borde varit Vad? Dumma T9.

  • Barbro said,

   10 november, 2015 den 17:14

   Du syftar förmodligen på min hemgjutna etanolspis, betongklumpen med hål i, där jag ställde en helt vanlig 33 cl ölburk med ”locket” borttaget och eldade med koncentrerad spolarvätska, vilket är MYCKET billigare än det sk spisbränslet man köper på enlitersflaskor.
   I motsats till lampoljan behöver etanol ingen veke för att brinna. Det luktar också betydligt mindre och restprodukterna är enbart koldioxid och vatten.

  • Barbro said,

   10 november, 2015 den 17:35

   Jag tror jag har hittat inlägget du syftar på.
   https://tumleochmille.wordpress.com/2011/11/09/beaglevarmare/

   • Isgrid said,

    26 december, 2015 den 14:51

    Tomten kom med en ”innebrasa” till mig innan jag hann försöka göra en. Vet du om koncentrerad spolarvätska sotar, eller törs man elda med det inomhus? Spusbrönske är verkligen dyrt, även om det är mycket billigare på macken än på affären. //p

    • Barbro said,

     26 december, 2015 den 16:57

     Nej, den sotar inte. Såvitt jag förstå är det ingen skillnad på den och spisbränslet, utom priset.
     Så kör hårt, du 😉

 5. Isgrid said,

  10 november, 2015 den 20:50

  Tack! Det var precis det.

  • Barbro said,

   11 november, 2015 den 07:17

   Lustigt vilka spratt minnet kan spela.
   Jag har använt den grunkan så mycket, att det gör mig helt konfunderad att se att den inte är äldre än fyra år.
   Den var med mig FÖRE stugbranden – herregud det var ju i urtiden!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s