Dygn 21-22

Tre veckor efter befruktningen har embryona fäst sig i livmodern och börjat utveckla moderkakor, som ligger som bälten omkring dem.

 

 

6 kommentarer

 1. 27 mars, 2016 den 23:17

  Herregud så spännande, som att vänta barn. Har du fått bekräftat ännu?

  • Barbro said,

   28 mars, 2016 den 08:12

   Väldigt likt att vänta barn, faktiskt, utom att jag vet att jag själv slipper klämma ut klimparna i slutändan. 😉
   En hund går i nio veckor och en kvinna i nio månader och det överensstämmer förvånansvärt väl om man jämför fosterutvecklingen. Dräktighetsillamående i tredje veckan, till exempel. 😦
   Det är för tidigt att göra ultraljud än, men man lär kunna känna blåsorna genom bukväggen i vecka tre, om man är erfaren. Uppfödaren är mycket erfaren, men tiken är en fodertik som bor hos andra människor och de är tydligen bortresta över påsken.
   Jag vet inte ens om det BLIR ultraljud, eller röntgen längre fram (det påverkar ju tiken och fostren), men snart börjar magen att svälla och då syns det med blotta ögat. Fast i och för sig kan hon vara skendräktig och tjockna till ändå, så vi får se. Som sagt, oerhört spännande!

   • haggann said,

    1 april, 2016 den 09:58

    Haha fast valpar är väl lite mindre, själv har jag fött en fyrakilosklump och överlevt. Skämt åsido, gör man inte alltid ultraljud för att konstatera dräktighet? Är det farligt? Har ju gjort UL på min vofsa för att kolla livmodern men allt såg ju OK ut. Hon har ju fått fem valpkullar men jag vet inte om UL gjorts då.

    • Barbro said,

     1 april, 2016 den 11:45

     Nåja, tiken är också mindre, så proportionellt jämnar det ut sig.
     Jag är inte säker på UL – det beror nog på vad uppfödaren föredrar. Antingen gör man det eller så väntar man tills skelettet har förkalkat sig och tar en röntgenbild istället. Fördelen med röntgen är att man kan se hur många valpar det är, med UL ser man bara OM det finns levande foster. Å andra sidan är röntgen mera riskfyllt för tiken och valparna. Jag har inte hört något än, men det lär jag väl göra ganska snart.

     • haggann said,

      1 april, 2016 den 13:04

      Nej jag fick bara den uppfattningen, när jag var hos vet, att UL gjordes för att konstatera dräktighet.
      Åååå vad spännande!!! Man vet ju ingenting på det här stadiet, inte hur många, tikar eller hanar. Vad är det för färg på modern, dina beaglar var ju lite olika i färgställningen

      • Barbro said,

       1 april, 2016 den 15:59

       Båda föräldrarna är klassiskt trefärgade, alltså inga bleka nyanser, så det blir troligen valparna också.
       Tiken som jag (redan!) har ställt mig i kö för till en Lillebror om ett par år ser däremot ut som Tumle, så där förväntar jag mig en tvåfärgad valp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s